luni, 17 aprilie 2017

Achiziționează-ți acum biletele de avion și petrece-ți concediul în Sankt Petersburg!

Sankt Petersburg este o comoară culturală și arhitectonică a Rusiei, dar și unul dintre cele mai reprezentative orașe ale țării. Orașul este celebru pentru așa numitele Nopți Albe, zilele de vară foarte lungi când soarele abia dacă coboară sub linia orizontului.
            Poți vizita Sankt Petersburg în lunile mai și septembrie, deși o alternativă ar fi în primăvara, în lunile aprilie și mai, și toamna, între 1 septembrie și 31 octombrie, atunci când prețurile sunt puțin mai mici, dar și când orașul este mai puțin aglomerat. Aceste Nopți Albe ce au loc în timpul verii în Sankt Petersburg sunt foarte spectaculoase, dar se poate resimți mai multă umiditate și mai mult praf. De aceea poate fi mult mai plăcut un sejur în toamnă.
            Ca și obiective turistice aici vei putea vizita Muzeul de Stat Ermitaj, Biserica Învierii lui Iisus, Catedrala Sfântul Isaac, Palatul Peterhof, Fortăreaţa Petru şi Pavel, Călăreţul de Bronz, Muzeul Naţional Rus din Sankt Petersburg, Bulevardul Nevsky Prospekt etc.
            Unul dintre cele mai vechi și mai mari muzee din lume este Muzeul de Stat Ermitaj, fiind cu siguranță un obiectiv ce trebuie să se afle pe lista oricărui turist ce vizitează Sankt Petersburg. Alt obiectiv foarte important este Biserica Învierii lui Iisus. Aceasta a fost constrută la sfârșitul sec. al 19-lea în stil clasic rus și a fost decorată cu mozaicuri și domuri colorate.
            O construcție monumentală este și catedrala Sfântul Isaac ridicată în sec. 19 care are un dom impresionant. Acest dom al catedralei reprezintă unul dintre simbolurile orașului fiind vizibil de la câțiva kilometri. Palatul Peterhof a fost construit la începutul sec. 18 de țarul Petru cel Mare, care a vrut să construiască un palat mai frumos decât Palatul Versailles din Franța.

            Petrece un sejur de vis într-un oraș superb al Rusiei și cu siguranță vei fi impresionat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu