vineri, 18 noiembrie 2016

Toate firmele cu angajati au nevoie de aviz si verificare pram

PRAM este abrevierea formulei „Protectie prin Relee Automatizare si Masura”, iar verificarea pram reprezinta o adevarata necesitate pentru orice locuinta sau firma, intrucat permite specialistilor sa se asigure de buna functionare a tuturor prizelor si elementelor electrice. In plus, legea impune ca orice spatiu, fie ca este unul destinat ariei comerciale, fie o cladire de birouri, acesta va avea nevoie de emiterea certificatului PRAM pentru ca orice angajat sa aiba siguranta ca lucreaza intr-un mediu sigur, unde nu exista riscul de electrocutare.

De stiut

Astfel, specialistii urmeaza sa faca toate verificarile impuse si pregatesc un buletin de verificare, iar lipsa acestuia poate aduce amenzi usturatoare de pana la 10.000 de lei. Asadar, acestia vor nota care au fost conditiile in care s-au efectuat testele, tipul de aparat utilizat, numele celui care a efectuat testele, in timp ce verificarea ar trebui efectuata la fiecare jumatate de an, fiind de preferat atat pe ploaie, cat si atunci cand nu sunt precipitatii.

Mai multa aparatura

In plus, traim in vremuri moderne si mult mai avansate tehnologic fata de ultimii 20 de ani, in care au fost ridicate numeroase cladiri in care se regasesc sedii de firme astazi, insa reteaua electrica a acestora nu a fost adaptata la ziua de azi, motiv pentru care poate ceda oricand din cauza suprasolicitarii prin folosirea cat mai multor dispozitive electrice. De asemenea, aceeasi este si situatia in apartamente, majoritatea fiind construite in anii ’80 si ’90, cand singurele dispozitive ce se alimentau la priza erau televizoarele, care oricum exista doar unu la fiecare familie, masini de spalat sau veioze.

Necesara


Astfel, prin verificarea prizelor si a tuturor celorlalte componente ale retelei electrice se vor putea evita problemele cauzate de incarcarea circuitelor, dispozitivele care se uzeaza, coroziune sau alte fenomene, verificarea PRAM fiind o adevarata necesitate indiferent de context.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu